AnsweredAssumed Answered

U-boot Prompt is not coming after RWC binary update

Question asked by shyam baldha on Jun 15, 2017

Hello Community,

 

After updating RWC binary as per the steps given in 'QorIQ SDK v2.0-1703' documentation U-boot prompt is not coming up.

 

Below are the steps Followed:

1) Download the QorIQ Linux SDK v2.0 SOURCE.iso and  QorIQ Linux SDK v2.0-1703 tar ball from https://nxp.flexnetoperations.com/control/frse/download?agree=Accept&element=7726177 .

2) Build code as per the 'QorIQ SDK v2.0-1703 Documentation' successfully.

2) Turn on the board as it is and setup the serial port console properly with 115200 8N1 configuration. 

3) Follow the same procedure to update RWC binary as given in the QorIQ SDK v2.0-1703 Documentation under "Deploy U-Boot, Linux Kernel, and Root Filesystem to a Reference Design Board (RDB)" for FRDM-LS1012A under Programming a New U-Boot, RCW.

=>tftp 0x80000000 <rcw_file_name>.bin      =>sf probe 0:0 =>sf erase 0x0 40000 =>sf write 0x80000000 0x0 $filesize => reset

All steps has been completed successfully But then after U-boot prompt is not commimg up.

Below is the console log:

================================

=> pint $serverip

Speed detected 64
Using pfe_eth0 device
host 192.168.1.1 is alive
=> tftp 0x80000000 PBL_0x33_0x05_800_250_1000_default.bin
Speed detected 64
Using pfe_eth0 device
TFTP from server 192.168.1.1; our IP address is 192.168.1.3
Filename 'PBL_0x33_0x05_800_250_1000_default.bin'.
Load address: 0x80000000
Loading: #
74.2 KiB/s
done
Bytes transferred = 152 (98 hex)
=> sf probe 0:0
SF: Detected S25FS512S_256K with page size 512 Bytes, erase size 128 KiB, total 64 MiB
=> sf erase 0x0 40000
SF: 262144 bytes @ 0x0 Erased: OK
=> sf write 0x80000000 0x0 $filesize
device 0 offset 0x0, size 0x98
SF: 152 bytes @ 0x0 Written: OK
=> reset
resetting ...

================================

--------AFTER REBOOT--------

Welcome to minicom 2.7

OPTIONS: I18n
Compiled on Jan 1 2014, 17:13:19.
Port /dev/ttyACM0, 14:23:29

Press CTRL-A Z for help on special keys

-----------------------------------------

NOTE : I can see tty node for UART 'ttyACM0' in /sys/class. 

 

What should I do to bring back u-boot prompt ?? 

Do I need to do factory reset?? If yes please provide the steps or document. 

Original Attachment has been moved to: PBL_0x33_0x05_800_250_1000_default.bin.zip

Outcomes